feminismus.czČlánky › Autorské čtení Natálie Kocábové

Autorské čtení Natálie Kocábové

31. březen 2005  | Gender Studies
Gender Studies, o. p. s. Vás zve na další z autorských čtení, tentokrát knihy Natálie Kocábové SCHOLA ALTERNATIVA. Čtení se uskuteční v úterý 5.dubna 2005 od 18. hodin v Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2.

„Schola Alternativa jistě zaujme všechny čtenáře, kterým nejsou lhostejné názory, životní postoje a chování příslušníků dnešní generace „náctiletých“. Ale pochopitelně nejen je. Schola alternativa totiž podobně jako Monarcha Absint, první publikovaná próza této mladé talentované autorky, nutně osloví i znalce a milovníky literatury. Originální příběh o „škole sebevrahů“ a jeho neméně originární ztvárnění řadí toto dílo po bok špičkovým výtvorům našich současných prozaiků. V zásadě platí pro Scholu Alternativu totéž, co pro Monarchu Absinta – v žádném případě nejde jen o pouhou reflexi prožitého či prožívaného. Autorčina citlivost, všímavost a potřeba hledání (boha, pravdy, smyslu života) dodává textu nezbytný přesah a přináší především poselství o tom, že je třeba jakýmkoli způsobem čelit pocitu marnosti a bezvýchodnosti.“ (Citace z přebalu knihy)

Natálie Kocábová – absolvovala osmileté gymnázium, chystá se studovat scenáristiku na FAMU. Dívka mnoha nadání a zájmů, zpěvačka, básnířka, prozaička. Vydala básnickou sbírku Slyšíš mě?, v loňském roce pak novelu Monarcha Absint. V současnosti se ze všeho nejvíce věnuje rodině, převážně synovi Vincentovi. I nadále se však snaží zúročit svůj literární talent.

Čtení se uskuteční v úterý 5.dubna 2005 od 18. hodin v Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2, 120 00.
Místo si můžete rezervovat na : 2 24 91 56 66, gender.office@ecn.cz. Místa jsou rezervována do 18 hod. Cyklus je finančně podpořen Nadací Heinrich Boell Stiftung.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.