feminismus.czČlánky › Beseda spojenou s promítáním filmu - duly

Beseda spojenou s promítáním filmu - duly

18. duben 2006  | Alice Rutková
Beseda spojenou s promítáním filmu - duly
Zveme Vás 25.dubna od 18hod. na besedu spojenou s promítáním filmu o psychické podpoře při porodu a práci duly" . Besedu povedou Ing. Míla Kramná a Mgr. Vlasta Jirásková - duly, spoluzakladatelky České asociace dul a členky jejího výboru.
Zveme Vás 25.dubna od 18hod. na besedu spojenou s promítáním filmu o psychické podpoře při porodu a práci duly" 


Besedu povedou Ing. Míla Kramná a Mgr. Vlasta Jirásková - duly, spoluzakladatelky České asociace dul a členky jejího výboru. (www.duly.cz).

Dula je žena, která poskytuje podporu, informace a konkrétní pomoc v těhotenství, při porodu a v poporodním období, provází rodičku a jejího partnera tímto životním obdobím a přispívá k akceptování a uspokojování jejich potřeb. V Čechách duly působí od roku 2002 a jejich služby jsou stále častěji využívány.

Na začátku besedy bude promítnut půlhodinový dokumentární film Kdo je dula, který vznikl v průběhu roku 2005 ve spolupráci České asociace dul s režisérkou Lenkou Cingrošovou. Diváci se v něm m.j. seznámí s některými dulami, se zkušenostmi rodičů doprovázených dulou při porodu, s názorem psycholožky a gynekologa - porodníka.

Beseda se koná v knihovně Gender Studies, o.p.s., Gorazdova 20, Praha 2.
Rezervace: 2 24 91 56 66, alice.rutkova@genderstudies.cz

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.