feminismus.czČlánky › Bezplatná právní poradna Gender Studies, o.p.s. řeší (nejen) problémy, související s work-life balance

Bezplatná právní poradna Gender Studies, o.p.s. řeší (nejen) problémy, související s work-life balance

10. červen 2024  | Anna Kotková  |  Gender Studies, o.p.s.
Bezplatná právní poradna Gender Studies, o.p.s. řeší (nejen) problémy, související s work-life balance

Gender Studies, o.p.s. poskytuje bezplatnou právní poradnu již řadu let. Od ledna tohoto roku ji můžeme provozovat díky podpoře Úřadu vlády ČR. Poradna je určena především rodičům, kteří se potýkají s různými překážkami na trhu práce při návratu z rodičovské pauzy. 

Mezi časté dotazy, které v poradně řešíme, patří například zařazení do práce po skončení rodičovské, přeřazení na vzdálené pracoviště versus soulad s pracovní smlouvou, nárok na stejné místo a úvazek po návratu z mateřské či rodičovské, možnost žádat o flexibilní nebo zkrácený úvazek, nebo třeba možnosti jednostranné změny pracoviště zaměstnavatelem. Občas se na nás obrací i otcové na rodičovské dovolené. Pokud i vy řešíte podobné situace a nevíte si rady, neváhejte se na naši poradnu obrátit. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme zorientovat se ve vašich právech a možnostech. Naší právničce, specializované na pracovní právo, můžete napsat svůj dotaz zde.

*****************************************************************************************************************************************************************************************

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky. Výstupy projektu nereprezentují názor Úřadu vlády České republiky a Úřad vlády České republiky neodpovídá za použití informací, jež jsou obsahem těchto výstupů.

 

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.