feminismus.czČlánky › Čtvrté číslo zpravodaje o reprodukčních právech

Čtvrté číslo zpravodaje o reprodukčních právech

9. leden 2007  | Gender Studies,o.p.s.
Představujeme vám čtvrté číslo zpravodaje o reprodukčních právech v České republice i ve světě. V nejnovějším vydání si přečtete o ženské obřízce. Z rozhovoru s Evou Dobrovolnou se dozvíte, kde všude se tento brutální zákrok provádí a jaké důsledky přináší. V článku Fakta a mýty o ženské obřízce od Alice Dvorské si pak přečtete základní fakta o jednotlivých typech obřízky a o způsobech, jak tento rituál omezit a vymýtit. V říjnu a listopadu jste si možná přečetli nějaký článek či viděli televizní příspěvek proti porodům doma. Protože byla tato kampaň velmi jednostranná, přinášíme dva protinázory, kde se dozvíte o fenoménu porodů doma z trochu jiného úhlu.
Představujeme vám čtvrté číslo zpravodaje o reprodukčních právech v České republice i ve světě. V nejnovějším vydání si přečtete o ženské obřízce. Z rozhovoru s Evou Dobrovolnou se dozvíte, kde všude se tento brutální zákrok provádí a jaké důsledky přináší. V článku Fakta a mýty o ženské obřízce od Alice Dvorské si pak přečtete základní fakta o jednotlivých typech obřízky a o způsobech, jak tento rituál omezit a vymýtit.

V říjnu a listopadu jste si možná přečetli nějaký článek či viděli televizní příspěvek proti porodům doma. Protože byla tato kampaň velmi jednostranná, přinášíme dva protinázory, kde se dozvíte o fenoménu porodů doma z trochu jiného úhlu.

Připravili jsme také leták a publikaci o reprodukčních právech informující o právech žen a mužů před/při a po porodu, genetickém screeningu i sexuální výchově...

Pokud o ně máte zájem, ozvěte se nám a rádi vám tyto materiály zašleme. Jde o poslední číslo zpravodaje, ale tímto důležitým tématem se budeme zabývat i nadále a v novém roce 2007 přineseme řadu článků z této oblasti. A nebo nám je můžete posílat sami, rádi je uveřejníme.

Zpravodaj si můžete stáhnout zde.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.