feminismus.czČlánky › Dobové fotografie pro archiv Paměti žen

Dobové fotografie pro archiv Paměti žen

Dobové fotografie pro archiv Paměti žen
Určitě jste při prohlížení rodinných alb narazili na dobové fotografie z druhé poloviny minulého století. Hledáme především fotografie žen v práci, s dětmi, v domácnosti, na nákupech, s kočárky, ale i ty z prvomájových průvodů, spartakiád a podobně. Rádi bychom si je od vás vypůjčili, oskenovali a v pořádku vrátili. Potřebujeme je do našeho archivu Paměti žen, jako ilustraci doby, v níž žily naše matky a babičky. Jde nám především o poválečnou dobu, 50. a 60. léta, ale i období normalizace 70. a 80. let.
Určitě jste při prohlížení rodinných alb narazili na dobové fotografie z druhé poloviny minulého století. Hledáme především fotografie žen v práci, s dětmi, v domácnosti, na nákupech, s kočárky, ale i ty z prvomájových průvodů, spartakiád a podobně. Rádi bychom si je od vás vypůjčili, oskenovali a v pořádku vrátili. Potřebujeme je do našeho archivu Paměti žen, jako ilustraci doby, v níž žily naše matky a babičky.

Jde nám především o poválečnou dobu, 50. a 60. léta, ale i období normalizace 70. a 80. let.

A kdo si ještě od maminky nebo babičky rodinné album nebo krabici s fotografiemi nepůjčil, může to pro něj být zajímavá exkurse do minulosti.

Předem děkujeme za pomoc!
Kontakt: pavla.frydlova@genderstudies.cz, tel. 224 915 666
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.