feminismus.czČlánky › Druhé vydání knihy Ženská vydrží víc než člověk

Druhé vydání knihy Ženská vydrží víc než člověk

9. listopad 2006  | Pavla Frýdlová
Druhé vydání knihy Ženská vydrží víc než člověk
Vyšlo druhé vydání ojedinělé publikace Pavly Frýdlové Ženská vydrží víc než člověk, s podtitulem XX. století v životních příbězích deseti žen. Knihu vydalo Nakladatelství Lidové noviny a Gender Studies, o.p.s.

Vyšlo druhé vydání ojedinělé publikace Pavly Frýdlové Ženská vydrží víc než člověk, s podtitulem XX. století v životních příbězích deseti žen. Knihu vydalo Nakladatelství Lidové noviny a Gender Studies, o.p.s.

Kniha je k dispozici v knihkupectví Gender Studies, o.p.s. za 199,- Kč. Přijímame i objednávky na dobírku. V případě zájmu kontaktujte: Michaela Svatošová knihovna@genderstudies.cz.

Ženská vydrží víc než člověk je v pořadí již čtvrtou knihou Pavly Frýdlové, která vznikla na základě rozhovorů Paměti žen, rozsahem ojedinělého mezinárodního projektu vedeného Gender Studies, o.p.s. Projekt Paměť žen iniciovala v roce 1995 socioložka a zakladatelka Gender Studies v Praze, Jiřina Šiklová, která cítila nutnost podívat se na život žen ve střední a východní Evropě našima (nikoli západoevropskýma či americkýma) očima. Původně jej tvořila série třiceti zkušebních rozhovorů realizovaných členkami Nadační rady Gender Studies. Ty byly doslova zaskočeny bohatstvím a obsažností informací, které se jim podařilo shromáždit, ale také spontánností a hloubkou výpovědí dotazovaných žen.

Více informací se dozvíte v rozhovoru Kateřiny Krejčí s Pavlou Frýdlovou a jednou z protagonistek Věrou Šťovíčkovou-Heroldovou v pořadu Rozhovorech na bělidle, který vysílal Český rozhlas 6 18.7. 2006.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.