feminismus.czČlánky › Festival rozmanitosti: Panelová diskuse o domácím násilí

Festival rozmanitosti: Panelová diskuse o domácím násilí

9. listopad 2007  |  ta-gitA
V rámci festivalu Karneval rozmanitosti – Dialog kultur 2007 proběhne v pátek 9. listopadu panelová diskuse o domácím násilí v České republice, která se uskuteční po projekci dokumentu Tomáše Kudrny To všechno z lásky v 17 hodin v kině Lucerna. Na toto téma přijdou diskutovat poslankyně Parlamentu ČR za ČSSD Anna Čurdová, soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 Tomáš Durdík, Jan Dobeš ze Specializované porady pro dítě a rodinu, Martin Jára z Ligy otevřených mužů a Kateřina Macková z Psychosociálního centra Acorus. Moderovat bude publicistka Kateřina Jonášová z Genderové informační a tiskové agentury gitA.
V rámci festivalu Karneval rozmanitosti – Dialog kultur 2007 proběhne v pátek 9. listopadu panelová diskuse o domácím násilí v České republice, která se uskuteční po projekci dokumentu Tomáše Kudrny To všechno z lásky v 17 hodin v kině Lucerna.

Na toto téma přijdou diskutovat poslankyně Parlamentu ČR za ČSSD Anna Čurdová, soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 Tomáš Durdík, Jan Dobeš ze Specializované porady pro dítě a rodinu, Martin Jára z Ligy otevřených mužů a Kateřina Macková z Psychosociálního centra Acorus. Moderovat bude publicistka Kateřina Jonášová z Genderové informační a tiskové agentury gitA.

K projekci dokumentu režisérky Věry Chytilové Potížistky v 19.15 hodin v kině Lucerna přijde s divačkami a diváky na téma navýšení počtu žen v české politice besedovat Jana Kafková z neziskové organizace Fórum 50%.

Pětidenní festival Karneval rozmanitosti – Dialog kultur 2007, který pořádají společnost Člověk v tísni a Multikulturní centrum Praha, si klade za cíl upozornit na šest základních typů diskriminace (diskriminace na základě pohlaví/genderu, věku, sexuální orientace, rasy a etnického původu, zdravotního postižení nebo náboženství a víry). Dále chce představit život a práci řady etnických a sociálních skupin a umožnit lidem různého věku, pohlaví, etnicity, vyznání a zdravotního stavu pracovat společně na projektech, seznamovat se a poznávat jiné kultury, přemýšlet o životech těch druhých a diskriminaci obecně a také trávit spolu chvíle volna. Prostor pro společné aktivity tak má symbolizovat svět, ve kterém nedochází k diskriminaci a kde je nejdůležitější individuální identita, jinakost, rozmanitost a dialog.

Karneval rozmanitosti – Dialog kultur 2007 je realizován ze státního rozpočtu České republiky a spolufinancován Evropskou unií v rámci Evropského roku rovných příležitostí pro všechny (2007) – směrem ke spravedlivé společnosti v České republice. Festival dále podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.