feminismus.czČlánky › Gender Studies na festivalu v Trutnově

Gender Studies na festivalu v Trutnově

16. srpen 2007  | Gender Studies, o.p.s.
Gender Studies, o.p.s. vyráží již podruhé během letošních prázdnin do terénu s informační kampaní "Nenechte se diskriminovat a nedovolte to jiným." Po úspěšné misi informačního stánku projektu Půl na půl na festivalu Rock for People v Hradci Králové je tentokrát na řadě Open Air Music Festival 2007 v Trutnově. Ve spolupráci s Asociací občanských poraden zde proběhnou workshopy zaměřené na diskriminaci z hlediska pohlaví.

„Občanské poradny budou radit na trutnovském festivalu“ - Tisková zpráva

Asociace občanských poraden (AOP) se ve spolupráci s Občanským poradenským střediskem v Hradci Králové zúčastní ve dnech 16. – 19. srpna trutnovského festivalu. Vedle propagace projektu zaměřeného na monitoring diskriminace bude i propagováno občanské poradenství. „Účastníci trutnovského festivalu nejsou našimi typickými klienty, ale poskytnutím plného občansko-právního servisu chceme účastníkům ukázat, že jim naše služby mohou v budoucnu velmi dobře posloužit,“ uvedl ředitel AOP Hynek Kalvoda.
„Pro návštěvníky trutnovského festivalu jsme připravili pravidelné workshopy zaměřené na odhalování diskriminace, ověřování znalostí   a seznamování s vlastními právy“ dodává Ivana Příhonská, realizátorka projektu Celorepublikový monitoring projevů diskriminace v ČR z pohledu občanského poradenství. AOP bude na trutnovském festivalu  spolupracovat i s Helenou Skálovou z Gender Studies, která přispěje do workshopů zaměřených na diskriminaci z pohledu gender. „Chceme také otevřít „polní poradnu“, ve které sice vzhledem k charakteru prostředí festivalu nemůžeme zajistit diskrétnost, ale zato rádi objasníme některé pochybnosti z občansko-právní oblasti, které si návštěvníci na festival přivážejí“ doplňuje Adéla Kudynová, vedoucí občanské poradny v Hradci Králové. Profesionální poradci z královehradecké a trutnovské poradny tak přispějí podkrkonošskému festivalu k jeho tradiční orientaci na lidská práva. „Pro Trutnov je vždy hudební festival velikou událostí a představení služeb občanského poradenství v rámci festivalu je i pro nás veliká výzva,“ sděluje pracovnice občanské poradny v Trutnově Radoslava Trachtová.
Projekt Celorepublikový monitoring projevů diskriminace v ČR z pohledu občanského poradenství je realizován Asociací občanských poraden a spolufinancován ze zdrojů Evropské unie – programu Transition Facility. Veškeré informace o projektu ráda sdělí realizátorka projektu Ivana Příhonská. Email: ivana.prihonska@obcanskeporadny.cz, tel: 222 780 599.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.