feminismus.czČlánky › Grantová výzva: Proti násilí na ženách

Grantová výzva: Proti násilí na ženách

Slovensko-český ženský fond vyhlašuje grantové kolo na podporu projektů zaměřených na prevenci a boj proti násilí páchanému na ženách ve všech jeho formách (násilí v blízkých vztazích, znásilnění, sexuální obtěžování, obchod se ženami a dívkami, institucionalizované násilí). Naším cílem je přispět k systémovým změnám v oblasti genderově podmíněného násilí, ke zlepšení poskytování komplexní pomoci ženám, na nichž je pácháno násilí, a ke zlepšení dostupnosti a kvality služeb poskytovaných této cílové skupině.

Grantová výzva: Proti násilí na ženách

Slovensko-český ženský fond vyhlašuje grantové kolo na podporu projektů zaměřených na prevenci a boj proti násilí páchanému na ženách ve všech jeho formách (násilí v blízkých vztazích, znásilnění, sexuální obtěžování, obchod se ženami a dívkami, institucionalizované násilí). Naším cílem je přispět k systémovým změnám v oblasti genderově podmíněného násilí, ke zlepšení poskytování komplexní pomoci ženám, na nichž je pácháno násilí, a ke zlepšení dostupnosti a kvality služeb poskytovaných této cílové skupině.

Hlavní oblasti podpory:

  •  vytvoření lokálních a regionálních koalic proti násilí s cílem zainteresovat do řešení problému násilí na ženách aktéry veřejné správy
  • vytvoření strategií pro udržitelné financování služeb poskytovaných ženám, na nichž bylo pácháno násilí
  • preventivní programy proti násilí na ženách,
  •  zlepšení kvality poskytovaných služeb.

O podporu se mohou ucházet nevládní organizace registrované v České nebo Slovenské republice s prokazatelnou zkušeností v oblasti prevence a boje proti násilí na ženách – poskytovatelé služeb a/nebo organizace zabývající se advokačními a preventivními aktivitami.

Vyhlášení grantového kola: 26.3.2008

Uzávěrka grantového kola: 25.4.2008

Maximální výše grantu: 100 000 Kč/ 130 000 Sk

Jak se do grantového kola přihlásit?

Nevládní organizace, které mají zájem přihlásit se do grantového kola, vyplní grantový formulář fondu a podle uvedených instrukcí vypracují projekt. Návrhy projektů v ČR je možné konzultovat na e-mailové adrese: kralikova@womensfund.cz a telefonicky na čísle 222 716 823, a v SR na e-mailové adrese: ocenasova@womensfund.sk a telefonicky na čísle 02/ 5441 7937.

Projekt je potřeba zaslat elektronicky na adresu kralikova@womensfund.cz v ČR a ocenasova@womensfund.sk v SR a nejpozději do 25. dubna 2008. Zároveň je potřeba poslat poštou  4 výtisky projektu a potřebné přílohy v jednom vyhotovení na adresu: Slovak-Czech Women’s Fund, Bořivojova 105, 130 00 Praha 3, Česká republika nebo Slovensko-český ženský fond, Hlavatého 10, 811 03 Bratislava, Slovensko.

Rozhodující je přitom datum poštovního razítka na zásilce, tedy nejpozději 25. dubna 2008.

Potřebné přílohy:
  • stanovy organizace (pokud se ještě neucházela o grant Slovensko-českého ženského fondu),
  • výroční zpráva nebo popis činnosti za poslední rok,
  • profesní životopis statutární/ho zástupkyně/-ce.

SCWF si v případě potřeby vyžádá další doplňující materiály.

Na co grant nelze použít?

Grant nelze použít na kapitálové vklady. Z uděleného grantu nelze hradit zpětné financování projektů, které již byly realizovány.

Toto grantové kolo je realizované díky podpoře Oak Foundation.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.