feminismus.czČlánky › Hledáme ženu, která by chtěla být portrétována tancem

Hledáme ženu, která by chtěla být portrétována tancem

11. duben 2008  |  Alfréd ve dvoře
Hledáme ženu, která by umožnila, aby s ní tanečnice Sofia Asencio mohla prožít několik dní a sledovat ji při práci, s přáteli, s rodinou i o samotě. Měl by to být laskavý, soukromý proces jednoho pozorovatele, který „vstoupí“ do života a pohybu někoho jiného. Mezi Sofií a portrétovanou osobou by měl vzniknout citlivý vztah se vzájemným respektem. Tento proces by měl trvat 7 – 10 dní alespoň 6 hodin denně. Toto nijak nenaruší anonymitu portrétované ženy, její jméno ani tvář se nikde nebude prezentovat.

Hledáme ženu, která by chtěla být portrétována tancem:

ČTYŘI DNY a MOTUS uvádí 29.5. 2008 ve 20h v divadle ALFREDVEDVOŘE 

španělský projekt a představení Retratos o si yo fuera.... / Portréty aneb kdybych já byl...

La Societat Doctor Alonso (Cataluňa) - Tomás Aragay a Sofia Asencio

Portréty pracují s „přivlastněním si“ těla někoho jiného: jeho pohybů, řeči těla, oblečení a prostoru. Vytváří portrét osobnosti pomocí pohybu a tance.

Hledáme ženu, která by umožnila tanečnici Sofii Asencio, aby s ní mohla prožít několik dní a sledovat ji při práci, s přáteli, s rodinou i o samotě. Měl by to být laskavý, soukromý proces jednoho pozorovatele, který „vstoupí“ do života a pohybu někoho jiného. Mezi Sofií a portrétovanou osobou by měl vzniknout citlivý vztah se vzájemným respektem. Tento proces by měl trvat 7 – 10 dní alespoň 6 hodin denně. Toto nijak nenaruší anonymitu portrétované ženy, její jméno ani tvář se nikde nebude prezentovat. Po ukončení tohoto společného času Sofia „zahraje“ portrétovanou osobu před kamerou, zobrazí ji prostřednictvím jejích pohybů. Vzniklý video-portrét bude součástí video-portrétů z celého světa. Tato improvizace bude součástí prezentace celého projektu  v divadle ALFREDVEDVOŘE dne 29. 5. od 20h.

Hledáme ženu mezi 18 a 70 lety věku, jakéhokoli povolaní. Jedinou podmínkou je – základní znalost a schopnost domluvit se anglicky nebo španělsky.

Fotografové zachycují různé lidi objektivem fotoaparátu / Malíři namalují svůj dojem z různých lidí na plátno / Herci se snaží hrát různé lidi / Tanečnice používá své tělo, aby vytvořila portrét různých lidí.

Pokud dovolíte tanečnici Sofii Asencio nahlédnout do vašeho života od 20. do 29.5. a dovolíte tak, aby si vypůjčila vaše pohyby a gesta, prosím přihlašte se na  produkce@alfredvedvore.cz a zašlete krátký dopis o sobě se základními biografickými údaji, odpovězte prosím do 19.4.

29.5. od 20h pak v divadle ALFREDVEDVOŘE proběhne kompletní prezentace portrétu člověka z Prahy – video , diskuse a živý taneční portrét. Celková délka je cca 65 min.

ALFREDVEDVOŘE - Fr. Křížka 36 / Praha 7 / Holešovice / pokladna divadla a bar otevírají hodinu před začátkem představení, INFO A REZERVACE: www.alfredvedvore.cz  / rezervace@alfredvedvore.cz  / +420 233 376 997

Projekt podporují: Institut Ramon Llull, Ministerio de cultura de Espaňa, Generalitat de Catalunya, Instituto Cervantes Praga.

                          

              

 

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.