feminismus.czČlánky › Karneval rozmanitosti DIALOG KULTUR 2007

Karneval rozmanitosti DIALOG KULTUR 2007

19. říjen 2007  | Anna Činčerová  |  DIALOG KULTUR 2007
Multikulturní centrum Praha a společnost Člověk v tísni Vás zvou na festival věnovaný střetávání a prolínání rozličných kultur, jazyků a náboženství v České republice, který je letos propojen s tématem diskriminace na základě pohlaví, rasy a etnického původu, náboženství nebo víry, věku, zdravotního postižení a sexuální orientace.

Karneval rozmanitosti DIALOG KULTUR 2007

Festival je podporován Evropskou komisí, Vládou ČR a Ministerstvem kultury ČR. V letošním roce bude probíhat ve spolupráci se společností Člověk v tísni v rámci Kampaně na podporu rovných příležitostí pro všechny v ČR.

Cílem festivalu je upoutat pozornost na otázky spojené s problematikou multikulturního soužití a diskriminace, a podpořit tak celospolečenskou diskusi o těchto tématech. Program festivalu nabízí pořady, jež si dávají za cíl představit tuto problematiku širší veřejnosti i médiím. Záměrná různorodost a pestrost jednotlivých součástí festivalu umožňuje postihnout široké spektrum účinkujících, diváků i rozličných aspektů dané problematiky.

Zváni jsou všichni bez rozdílu pohlaví, věku, náboženství, postižení, národnosti či sexuální orientace. Vstup na všechny akce je zdarma (s výjimkou filmových představení v kině Lucerna).

Další informace najdete na stránkách Multikulturního centra Praha , www.karnevalrozmanitosti.cz nebo kontaktujte Annu Činčerovou - antidiskriminace@mkc.cz; tel./fax.: 296 325 347.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.