feminismus.czČlánky › Konkurz na koordinatora/-ku Fóra 50%

Konkurz na koordinatora/-ku Fóra 50%

11. únor 2005
Za účelem nastartování procesu realizace činností organizace hledá sdružení Fórum 50% koordinátora/ku organizace. V případě Vašeho zájmu o post koordinátora/ky občanského sdružení Fórum 50%, zasílejte prosím svá CV společně s motivačním dopisem do 15.2.2005 na emailovou adresu forum50@centrum.cz. Nástup od 1.3. 2005.
Fórum 50%

1. Základní informace a cíle sdružení

Hlavním cílem nevládní organizace Fórum 50% je snaha o změnu současné politické situace v ČR, týkající se zastoupení žen na naší politické scéně. Nově vzniklá nevládní organizace, tak reaguje na situaci, kdy nedostatečné zastoupení žen v politickém životě ovlivňuje rozhodovací proces a má dopad na vlastní fungování české společnosti.


Fórum 50 % si klade za cíl napomáhat ženám prosazovat se na české veřejné scéně. V této souvislosti se chceme zaměřit na následující témata:

· upozornit na nízký počet žen v českém veřejném životě různými formami PR aktivit a podporovat veřejnou diskusi o tomto problému a možných řešeních
· nahlížet problém nízkého zastoupení žen v politice, jako problém narušení demokratických principů (rovné zastoupení mužů a žen je základní podmínkou demokracie – nikoli její možný důsledek) a podporovat diskusi a mechanismy vedoucí k jeho řešení
· prosazovat systémové změny, včetně změn legislativních
· zveřejňovat analýzy reflektující změnu politické kultury v důsledku početnějšího zastoupení žen
· vytvořit pro ženy komunikační (internetové) fórum, prostřednictvím něhož budou moci spolupracovat, vyměňovat si zkušenosti, názory a nápady, a které jim pomůže dále rozvíjet své schopnosti, znalosti – smyslem je podporovat v ženách sebedůvěru a vůli dosáhnout cílů, které si předsevzaly
· navázat spolupráci s lidmi a organizacemi, které se již v českém veřejném životě úspěšně angažují
· podporovat politickou diskusi o problematice postavení a práv žen ve společnosti.

Základní principy činnosti organizace
· organizace podporuje ženy bez rozdílu věku či úrovně ambicí, tj. neupřednostňuje žádnou skupinu žen na úkor jiné
· organizace je přísně nadstranická.


2. Aktivity v první fázi existence sdružení

Plánované aktivity související s vybudováním organizace (v časovém rámci prvních šesti měsíců):

· vytvoření strategického plánu organizace
· vytvoření fundraisingového plánu
· vytvoření komunikační strategie
· zajištění financí na další chod organizace
· počátek implementace plánovaných aktivit organizace


Vytvoření strategického plánu organizace:
Ve strategickém plánu organizace by měly být zohledněny zejména následující činnosti:

· otevření diskuse o positivních akcích, jako strategickém nástroji k získání rovného zastoupení – lobbying, pořádání konferencí a seminářů, organizování menších diskusních skupin
· zřízení internetové stránky, která by ženám sloužila jako informační zdroj a diskusní fórum (vč. možnosti přímé komunikace mezi uživatelkami)
· vydávání bulletinu či časopisu
· provádění analýz / výzkumu týkajících se zaměření organizace, jejich příp. implementace
· pořádání kampaní (zejména v předvolebních obdobích)

Vytvoření fundraisingového plánu a komunikační strategie:

Současně s přípravou strategického plánu organizace bude vytvořena fundraisingová strategie za účelem získávání finančních zdrojů a související PR strategie. Předpokládá se zejména zajištění financí ze soukromých zdrojů (nadace, obchodní společnosti, fyzické osoby).


3. Konkurz na koordinátora/ku

Za účelem nastartování procesu realizace činností organizace hledá sdružení Fórum 50% koordinátora/ku organizace.

V případě Vašeho zájmu o post koordinátora/ky občanského sdružení Fórum 50%, zasílejte prosím svá CV společně s motivačním dopisem do 15.2.2005 na emailovou adresu forum50@centrum.cz. Nástup od 1.3. 2005.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.