feminismus.czČlánky › L´Oreal - Stipendium pro ženy ve vědě

L´Oreal - Stipendium pro ženy ve vědě

24. říjen 2007  | Alena Vandasová  |  Pro ženy ve vědě
Účast žen na vědeckém výzkumu považuje společnost L'ORÉAL za klíčový faktor ekonomického, sociálního a kulturního pokroku.

Do posledního dne uzávěrky „Stipendia L´Oreal pro ženy ve vědě“ zbývá týden

Poslední týden zbývá mladým talentovaným vědkyním k zaslání svých přihlášek s vědeckými projekty pro druhý ročník národního stipendijního programuj pro ženy ve vědě. Mezi výrazné přednosti Stipendia zařadily laureátky prvního ročníku nejen ekonomický přínos, ale i prestižnost, zájem médií o jejich konkrétní výzkumy, ale i fakt, že jde o stipendium, ve kterém není podmíněno  konkrétní cílení jeho využití  a naopak o jeho způsobu použití si rozhodují zcela sami laureátky. (Podrobnější rozhovory se všemi stipendistkami prvního ročníku na http://www.prozenyvevede.cz/press.html)

„Svět potřebuje vědu a věda potřebuje ženy“

Pod  tímto sloganem byl vyhlášen další ročník stipendijního programu „L´Oreal pro ženy ve vědě“, jehož uzávěrka se blíží. Jde o společný projekt L´Oreal Česká republika, České komise pro UNESCO a Akademie věd ČR.
Do prvního ročníku určeného pro projekty vědeckých výzkumnic do 35 let se sešlo celkem 38 projektů z nejrůznějších oblastí živých a materiálních věd – od stavebních materiálů přes botanické a biologické obory až po moderní medicínu, genetický výzkum nebo třeba nanostrukturní materiály.
Stipendium je součástí mezinárodního projektu For Women in Science, ve kterých se od roku 1998 udělují stipendia pro špičkové badatelky z celého světa. Pro české vědkyně je tedy účast v národním kole nejen finančním přínosem, ale i zkušeností, se kterou se mohou pokusit ucházet i o tyto mezinárodní ceny a věřím, že i prestižní kapitolou v jejich profesním životopise.“
Zkušenosti a poznatky z prvního ročníku by měly být pro odbornou porotu složenou převážně z akademické obce i impulsem k dalšímu zpřesnění zadávaných i hodnotících kritérií.

Tiskový servis:

L´Oréal ČR, Nikol Novotná
tel. +420 222 777 877, 602 237 006
e: nnovotna@cz.loreal.com

Parnas, Alena Vandasová
tel. +420 775 117 646
e: parnas.film@atlas.cz

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.