feminismus.czČlánky › Litinové mlýnky zničila lenost českých hospodyněk

Litinové mlýnky zničila lenost českých hospodyněk

7. listopad 2005  | Bohdana Rambousková
O mizení staré dobré české tradice informovali zpravodajové televize Nova v Televizních novinách 3. listopadu 2005. Tradiční litinové mlýnky už nemají v Čechách odbyt, a tak jejich výrobce společnost Porkert zřejmě bude muset zastavit výrobu a propustit zaměstnance. Reportér Tomáš Caraba televizním divákům uvedl tři důvody, proč o mlýnky není zájem: dvojnásobné zvýšení ceny litiny, příliv levných mlýnků z Číny a lenost českých žen. „Moderní hospodyňky jsou líné a kupují radši roboty,“ zanalyzoval situaci reportér.

Litinové mlýnky zničila lenost českých hospodyněk

O mizení staré dobré české tradice informovali zpravodajové televize Nova v Televizních novinách 3. listopadu 2005. Tradiční litinové mlýnky už nemají v Čechách odbyt, a tak jejich výrobce společnost Porkert zřejmě bude muset zastavit výrobu a propustit zaměstnance.

Reportér Tomáš Caraba televizním divákům uvedl tři důvody, proč o mlýnky není zájem: dvojnásobné zvýšení ceny litiny, příliv levných mlýnků z Číny a lenost českých žen. „Moderní hospodyňky jsou líné a kupují radši roboty,“ zanalyzoval situaci reportér.

Takže „české hospodyňky jsou líné“, když nahrazují námahu s těžkopádným mlýnkem rychle a čistě pracujícími roboty:)) Pak můžeme hovořit o lenosti rodin, které si koupily automatickou pračku, o lenosti řidičů, kteří vyměnili koňský povoz za automobil, zákazníků bank, kteří své konto ovládají přes počítač, místo aby zašli na přepážku, těch, co si místo svíček nechali domů zavést elektriku … Pan Caraba by si asi dobře početl třeba Zde

Docela by mě zajímalo, jaký přístroj používají na mletí v domácnosti pana reportéra.

Bohdana Rambousková

Reportáž najdete na http://www.nova.cz/tvarchiv/?prog=TNOVINY&video=35284

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.