feminismus.czČlánky › Místa přátelská rodině na území Prahy 7

Místa přátelská rodině na území Prahy 7

7. duben 2008  | Gender Studies, o.p.s.
V uplynulém měsíci zmapovali dobrovolníci/dobrovolnice Gender Studies, o.p.s. Městskou část Prahy 7. Vyhledávali a označili samolepkou a certifikátem místa, která jsou svým vybavením a zaměřením přátelská rodinám s dětmi. Oceněná místa musela splňovat níže uvedená kritéria.
V uplynulém měsíci zmapovali dobrovolníci/dobrovolnice Gender Studies, o.p.s. Městskou část Prahy 7. Vyhledávali a označili samolepkou a certifikátem místa, která jsou svým vybavením a zaměřením přátelská rodinám s dětmi. Oceněná místa musela splňovat níže uvedená kritéria.

Místo přátelské rodině

Typ zařízení

Adresa

web. kontakt

vybavení

naše poznámka

Belcredi caffe la torta

 

cukrárna a kavárna

 

Milady Horákové 29

 

http://www.latorta.cz 

 

Bezbariérový přístup, nekuřácká část, letní zahrádka ve vnitrobloku, jejíž součástí je tabule na kreslení s barevnými křídami.

 

 

Cafe U lávky

 

Kavárna

 

Povltavská 44

 

 

Nekuřácká kavárna se zahrádkou. K dispozici jídelní stolička. Oplocené dětské hřiště s pískovištěm, klouzačkou, houpačkou, motorkama a autíčkama. Na písku bábovky, lopatky, velký bagr.

 

 

Kavárnička

 

Kavárna

 

Pod Havránkou (u Trojského zámku, kousek od ZOO)

 

 

Malá nekuřácká kavárnička, dětská židlička a hračky.

 

 

 

Kumbál

 

Kavárna a mléčný bar

 

Heřmanova 12

 

http://kumbal.cz

 

Nekuřácké prostředí, dětská stolička, polštáře, koš plný hraček. K zapůjčení stolní hry, pexeso, karty. Každou neděli odpoledne promítání pohádek pro děti.

 

 

Mammut

 

Lezecké centrum

 

Bubenská 1536/43

 

http://www.stenaholesovice.cz/

 

Dětský koutek udělán z části hospody, která je vždy od ranních hodin do odpoledne určená dětem a pak se opět přestaví na hospodu. V ní koberec, domeček, klouzačka, stolek se židličkami a hračky

 

 

Pidivadlo

 

divadlo

 

Letohradská 44

 

http://www.pidivadlo.cz

 

Klasické české pohádky, činohra a loutkové divadlo. Představení pro děti MŠ, ZŠ a rodinná představení ve všední dny dopoledne a o víkendech.

 

 

  Zoologická zahrada hl. m. Prahy

 

ZOO

 

U Trojského zámku 3/120

 

www.zoopraha.cz

 

U vchodu je možné si zapůjčit vozíčky po přepravu dětí po areálu. Po celé ZOO jsou dětské koutky, skluzavka, pískoviště, dostatek laviček a odpočívacích koutků. Areál je bezbariérový a provází vás po něm přehledný a poutavý informační systém. Součástí je dětská zoo, kde se děti mohou pohybovat mezi zvířaty, krmit je z instalovaných automatů, sáhnout si na ně.

 

 

Kritéria hodnocení:

Restaurace, kavárny, cukrárny a jiná občerstvovací zařízení by měly mít:

►možnost dostat se dovnitř s kočárkem a možnost mít vevnitř kočárek
►k dispozici stoličku pro děti
►alespoň částečně skutečně nekuřácké prostředí
►přebalovací pult na WC
►dětské menu
►dětský koutek
►personál, který vás i děti radostně uvítá :)

Ostatním místům (např. obchodům, úřadům, sportovním zařízením) by nemělo chybět:

►bezbariérový vchod
►možnost vstupu s kočárkem
►dětský koutek, kde se dá s dětmi počkat
►možnost přednostního vyřízení pro rodiče s malými dětmi

Seznam míst na Praze 1,2, 3, 4, 5 a 6 naleznete zde.

Místa, která jste nám nezaslali, hledáme na internetových stránkách: www.peknyden.cz. Zde také najdete další informace pro aktivní rodiny s malými dětmi.

 

Databáze námi vytipovaných míst přátelských rodině pak bude postoupena občanskému sdružení Síť mateřských center k dalšímu hodnocení a možností získání certifikátu "Společnost přátelská rodině".

 

Akce probíhá v rámci projektu Půl na půl rovné příležitosti žen a mužů, spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.