feminismus.czČlánky › NABÍDKA PRO STUDENTKY A STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL

NABÍDKA PRO STUDENTKY A STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL

4. duben 2008  | Gender Studies, o.p.s.
Půjdete raději pracovat do firmy, která vám nabídne lepší možnost sladit práci a rodinu? Co pro vás bude důležitější - práce nebo rodina? Myslíte, že za stejnou práci by dva lidé měli dostávat stejný plat, aniž by se přihlíželo k tomu, zda jsou mužem či ženou? Proč v reálu nefungují rovné příležitosti ve firmách? Co to vlastně rovné příležitosti jsou? Proč determinuje výši mého platu to, zda jsem muž či žena? Asi se nevyhnete pracovnímu životu... Budete chtít mít na pracovním trhu rovné příležitosti? Proč je tak složité prosadit rovné příležitosti na pracovním trhu? Proč nemít práci i rodinu? Jen to vše dohromady dobře sladit... Napište nám o tom.

Půjdete raději pracovat do firmy, která vám nabídne lepší možnost sladit práci a rodinu? Co pro vás bude důležitější - práce nebo rodina? Myslíte, že za stejnou práci by dva lidé měli dostávat stejný plat, aniž by se přihlíželo k tomu, zda jsou mužem či ženou? Proč v reálu nefungují rovné příležitosti ve firmách? Co to vlastně rovné příležitosti jsou? Proč determinuje výši mého platu to, zda jsem muž či žena? Asi se nevyhnete pracovnímu životu... Budete chtít mít na pracovním trhu rovné příležitosti? Proč je tak složité prosadit rovné příležitosti na pracovním trhu? Proč nemít práci i rodinu? Jen to vše dohromady dobře sladit...

Už jste slyšeli o rovných příležitostech žen a mužů? Víte, že rok 2007 byl Evropským rokem rovných příležitostí pro všechny? Setkali jste se už s pojmem gender? Přemýšlíte o diskriminaci na trhu práce?

ANO nebo NE, i tak vás vyzýváme, napište nám o tom.

Nezisková organizace Gender Studies (www.genderstudies.cz) vydává každý měsíc elektronický časopis Rovné příležitosti do firem (http://zpravodaj.genderstudies.cz).

Od 1.února existuje v tomto časopise rubrika SŠokem pro přispěvatele a přispěvatelky ze středních škol. I vy se můžete stát autorkou či autorem.

Jak?

Napište nám do 28. dubna 2008 článek o délce 3000 až 3500 znaků včetně mezer, na téma rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce.

Kontakt:

Alexandra Jachanová Doleželová
alexandra.jachanova@genderstudies.cz
+420 224 915 666 nebo +420 777 910 941

Zpravodaj Rovné příležitosti do firem vydává Gender Studies, o.p.s. v rámci projektu Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Rubrika SŠokem vznikla ve spolupráci s projektem „Fit pro změnu: Flexijistota a genderová rovnost na trhu práce“, který je financován Evropskou komisí v rámci Plánu D. 

 

 

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.