feminismus.czČlánky › Není Vám lhostejné, co se děje kolem Vás? Přemýšlela jste někdy, že byste se sama zapojila do rozhodování o věcech veřejných?

Není Vám lhostejné, co se děje kolem Vás? Přemýšlela jste někdy, že byste se sama zapojila do rozhodování o věcech veřejných?

1. únor 2008  | Ivana Mertlová  |  Forum 50%
Právě pro Vás je určen Nadstranický zácvik/workshop pro aspirantky do politiky, který dlouhodobě pořádá občanské sdružení Fórum 50 %. V kruhu dalších žen, kterým nejsou lhostejné věci veřejné, a za pomoci lektorky se během 3 dnů (pátek večer až neděle) můžete zamyslet nad tím, co byste vy samy chtěly a mohly v rozhodovacích pozicích prosadit. Součástí jsou i odborné bloky: historie ženského hnutí, problematika genderu v médiích, genderové rozpočtování, audit a tvorba koncepce rovných příležitostí...

Není Vám lhostejné, co se děje kolem Vás? Přemýšlela jste někdy, že byste se sama zapojila do rozhodování o věcech veřejných?

Právě pro Vás je určen Nadstranický zácvik/workshop pro aspirantky do politiky,  který dlouhodobě pořádá občanské sdružení Fórum 50 %.

V kruhu dalších žen, kterým nejsou lhostejné věci veřejné, a za pomoci lektorky se během 3 dnů (pátek večer až neděle) můžete zamyslet nad tím, co byste vy samy chtěly a mohly v rozhodovacích pozicích prosadit. Součástí jsou i odborné bloky: historie ženského hnutí, problematika genderu v médiích, genderové rozpočtování, audit a tvorba koncepce rovných příležitostí... Praktická část workshopu probíhá formou mentoringu, do kterého se zapojuje celá řada aktivních osobností politického života na všech úrovních.

Workshopy absolvovalo již více než 60 žen. Mezi absolventkami jsou poslankyně, starostky, zastupitelky, pracovnice veřejné správy, novinářky, ale také studentky, ženy na mateřské dovolené či pracovnice občanského i soukromého sektoru. Spolupráce těchto žen pokračuje v rámci platformy Česká prezidentka.

Workshopy jsou nadstranické, vítány jsou ženy z celého politického spektra, stejně jako všech profesí, etnik a věkových skupin. Žádný názor není špatný, jde o probuzení solidarity a vzájemné podpory žen.

Workshopy nabízíme od podzimu 2007 také mimo Prahu a proto v případě, že máte zájem podílet se na jeho organizaci ve Vašem městě, neváhejte a kontaktujte nás.

Více informací o struktuře a termínech workshopů najdete na webové adrese www.padesatprocent.cz

o.s. Fórum 50 %

tel: 257 216 170

Podpořeno Slovak - Czech Women's Fund

info@padesatprocent.cz

www.padesatprocent.cz

 

 


 

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.