feminismus.czČlánky › Nový Zákoník práce a antidiskriminační opatření

Nový Zákoník práce a antidiskriminační opatření

24. květen 2007  | Linda Sokačová
Místostarostka města Poděbrady, paní Jiřina Soukupová, a Gender Studies si Vás dovolují pozvat na setkání
"Nový Zákoník práce a antidiskriminační opatření" s právničkou Ivanou Spoustovou a genderovou expertskou Helenou Skálovou. Seminář se zaměří na tato témata: Diskriminace na pracovním trhu - úvod do problematiky, diskriminace z důvodu pohlaví a věku, diskriminace z důvodu mateřství a rodičovství, kompetence a povinnosti Úřadů práce a Inspektorátů práce pro ochranu před diskriminací a nápravu protiprávních jednání, Evropské právo – význam pro současnou českou právní praxi; směry budoucího vývoje.
Místostarostka města Poděbrady, paní Jiřina Soukupová, a Gender Studies si Vás dovolují pozvat na setkání
"Nový Zákoník práce a antidiskriminační opatření" s právničkou Ivanou Spoustovou a genderovou expertskou Helenou Skálovou. Seminář se zaměří na tato témata: Diskriminace na pracovním trhu - úvod do problematiky, diskriminace z důvodu pohlaví a věku, diskriminace z důvodu mateřství a rodičovství, diskriminace v oblasti přístupu k zaměstnání, diskriminace v oblasti odměňování a kariérního postupu, kompetence a povinnosti Úřadů práce a Inspektorátů práce pro ochranu před diskriminací a nápravu protiprávních jednání, Evropské právo – význam pro současnou českou právní praxi; směry budoucího vývoje.

12,00 – 12,30:
„Společnost přátelská rodině“ – rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce: Helena Skálová

12,30 – 14,00:
Antidiskriminační opatření v novém Zákoníku práce a diskuze

Čtvrtek 31. května 2007

Kino Zámek - Zámek 1/I, Poděbrady od 12,00 do 14,00

Registrace: Linda Sokačová: linda.sokacova@genderstudies.cz, tel./fax: 224 91 56 66.

Mgr. Ivana Spoustová:
Narozená v roce 1964 v Praze, vystudovala v Praze vysokou školu ekonomickou (1986) a právnickou fakultu Univerzity Karlovy (2005). Pracovala jako obchodní ředitelka, vyučovala na střední škole angličtinu, ekonomii a právo. Autorsky se podílí na vypracování odborných publikací vydávaných organizací proFem a Gender Studies. V oblasti práva se zaměřuje zejména na právo rodinné a trestní a na oblast porušování práv žen v naší republice.

Tato akce je součástí Týdne rovných příležitostí v Poděbradech – 25. května – 3. června 2007.

Tento seminář je realizován v rámci projektu „Společnost přátelská rodině“ a je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt realizuje Síť mateřských center v ČR s partnerskou organizací Gender Studies, o.p.s. Více informací na www.jaknaIT.cz.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.