feminismus.czČlánky › Pozvánka na autorské čtení Jany Malínské

Pozvánka na autorské čtení Jany Malínské

17. leden 2006  | Redakce F.cz
Pozvánka na autorské čtení Jany Malínské
V úterý 24. ledna 2006 od 18. hodiny Vás zve Gender Studies, o. p. s. na autorské čtení Jany Malínské: Do politiky prý žena nesmí – proč? Práce s podtitulem Vzdělání a postavení žen v české společnosti v 19. a na počátku 20. století je rozdělena do dvou hlavních částí. Ty sledují vývoj a střetávání demokratických a méně či více nedemokratických názorů na české dívčí školství od jeho skromných počátků až po uzákonění řádného vysokoškolského studia žen. Autorka na základě dobové i současné literatury a pramenů objasňuje filosofickou podstatu argumentů jednotlivých stran sporu, obtížnost procesu emancipace žen v oblasti vzdělávání a popisuje reflexi tohoto procesu v liberálním a konservativním tisku.

Gender Studies, o. p. s. Vás zve na autorské čtení …

Jana Malínská Do politiky prý žena nesmí - proč?

Práce s podtitulem Vzdělání a postavení žen v české společnosti v 19. a na počátku 20. století je rozdělena do dvou hlavních částí. Ty sledují vývoj a střetávání demokratických a méně či více nedemokratických názorů na české dívčí školství od jeho skromných počátků až po uzákonění řádného vysokoškolského studia žen.

Autorka na základě dobové i současné literatury a pramenů objasňuje filosofickou podstatu argumentů jednotlivých stran sporu, obtížnost procesu emancipace žen v oblasti vzdělávání a popisuje reflexi tohoto procesu v liberálním a konservativním tisku. Kniha je určena čtenářům zajímajícím se o problematiku žen a o historii. Je napsána zajímavým a čtivým způsobem a doplněna bohatou obrazovou dokumentací.

V úterý 24. ledna 2006 od 18. hodiny. Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2, 120 00.

Místo si můžete rezervovat na: 2 24 91 56 66, gender.office@ecn.cz. Místa jsou rezervována do 18 hod.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.