feminismus.czČlánky › Pozvánka na diskuzi s Kim Campbell

Pozvánka na diskuzi s Kim Campbell

5. říjen 2005  | Redakce F.cz
Gender Studies ve spolupráci s Nadací Formu 2000 si vás dovoluje pozvat na diskuzi s Kim Campbell, účastnicí letošní Konference Forum 2000 s podtitulem "Naše globální soužití: Výzvy a naděje pro 21. století", jež se koná 9. - 10. října 2005 v Praze.

Gender Studies ve spolupráci s Nadací Formu 2000 si vás dovoluje pozvat na diskuzi s

Kim Campbell

účastnicí letošní Konference Forum 2000 s podtitulem "Naše globální soužití: Výzvy a naděje pro 21. století", jež se koná 9. - 10. října 2005 v Praze

Kim Campbell je bývalou ministerskou předsedkyní Kanady a vůbec první ženou v této funkci v Kanadě. Vstoupila do vlády v roce 1989 jako ministryně pro záležitosti původního obyvatelstva. Následující rok byla jako první žena v kanadské historii jmenována na post ministryně spravedlnosti. V roce 1993 byla Kim Campbell jmenována ministryní národní obrany a později se stala první premiérkou (1993).

Po odchodu z politiky působila jako generální konzulka v Los Angeles, poté se stala profesorkou na Kennedy School of Government na Harvardské univerzitě.

V současnosti je emeritní předsedkyní Council of Women World Leaders (http://www.womenworldleaders.org/about/), prezidentkou International Women's Forum (http://www.iwforum.org/) a generální tajemnicí Club de Madrid (http://www.clubmadrid.org/).

Odborně se věnuje tématům, mezi než patří, mezinárodní politika a řešení konfliktů, demokratizace, mezinárodní obchod, rovnost příležitostí pro ženy a muže a kanadsko-americké vztahy.

V roce 1996 Kim Campbell publikovala své paměti v nakladatelství Doubleday Canada pod názvem Time and Chance.

Diskusi budou moderovat novinářka Kateřina Jonášová a Miluš Kotišová za projekt www.hlidacifena.cz zaměřující se na téma účasti žen v politice.

Diskuse bude probíhat v angličtině a nebude tlumočena.

Pondělí 10. října 2005 od 18 do 19 hodin

Goethe Institut, Masarykovo nábřeží 32, Praha 1

Svou účast prosíme potvrďte na 224 915 666 nebo gender.office@ecn.cz

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.