feminismus.czČlánky › Přijďte na přednášku Marty Kolářové Zapatistické ženy (a muži) Snaha o genderovou rovnost u mayských indiánů v Chiapasu"

Přijďte na přednášku Marty Kolářové Zapatistické ženy (a muži) Snaha o genderovou rovnost u mayských indiánů v Chiapasu"

30. leden 2008  | Michaela Svatošová
V rámci cyklu přednášek Úterky s gender Vás srdečně zveme na přednášku Marty Kolářové na téma "Zapatistické ženy (a muži) Snaha o genderovou rovnost u mayských indiánů v Chiapasu". Přednáška Vás přenese do hor a džungle mexického státu Chiapas, kde se již 14 let odehrává sociální experiment, ve kterém emancipace žen hraje klíčovou roli. Zapatistické komunity mayských indiánů podporují politickou a veřejnou účast žen...

V rámci cyklu přednášek Úterky s gender Vás srdečně zveme na přednášku Marty Kolářové na téma "Zapatistické ženy (a muži) Snaha o genderovou rovnost u mayských indiánů v Chiapasu".

Přednáška Vás přenese do hor a džungle mexického státu Chiapas, kde se již 14 let odehrává sociální experiment, ve kterém emancipace žen hraje klíčovou roli. Zapatistické komunity mayských indiánů podporují politickou a veřejnou účast žen. Nakolik se jim to daří, ukáže přednáška čerpající informace především z pozorování v rámci pobytu na mezinárodním Encuentru (setkání) s domorodci v létě 2007 a zaměří se kromě zhodnocení posunu v postavení žen také na genderové aspekty činnosti indiánských mužů.

Akce se koná v knihovně Gender Studies, o. p.s. 5. února 2008 od 18 hodin. Místo si můžete rezervovat na tel.: +420 224 913 350 nebo e-mailem na: knihovna@genderstudies.cz

Místa jsou Vám rezervována do 18.00 hodin.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.