feminismus.czČlánky › Pro Helenu - benefiční CD pro azylový dům

Pro Helenu - benefiční CD pro azylový dům

8. únor 2007
CD bylo vydáno na pomoc azylovému domu Helena, který slouží ženám v tísni. CD vydalo sdružení Magdalenium spolu s Ligou lidských práv - poradna pro ženy v tísnia Nezávisle sociálně ekologické hnutí - Nesehnutí a Amnesty Inetrnational Brno - kampaň stop násilí na ženách.

Na albu zní hudba v češtině, slovenštině, angličtině a polštině, je zpívaná hlasy z České republiky, Irska, Slovenska a Itálie. Lenka Dusilová, Markéta Irglová, Nina Hynes, Radůza, Silvia Olivares, Šina a Maria Doyle Kennedy: ty všechny se rozhodly pomoci ženám – obětem domácího násilí. České i zahraniční zpěvačky poskytly po písničce pro benefiční kompilaci nazvanou Pro Helenu, která pomůže získat finanční prostředky pro brněnský azylový dům pro ženy v tísni.

CD je možné zakoupit za benefičních 250 korun v knihovně Gender Studies nebo si ho můžete objednat na dobírku na emailu knihova@genderstudies.cz nebo na telefonu +420 224 913 350.

 

Pro Helenu

Co je azylový dům Helena? Občanské sdružení Magdalenium poskytuje krizová lůžka a pobytový program, tedy ubytování v azylovém domě s utajenou adresou. Program zahrnuje komplexní poradenství pro ženy v obtížných životních situacích. Služby jsou určeny ženám – obětem domácího násilí, v případě potřeby i jejich dětem. Cílem je zajistit klientkám a jejich dětem bezpečné místo a vytvořit podpůrný prostor pro jejich psychickou i fyzickou stabilizaci.

Krizový pobyt nabízí krizové lůžko, vstupní psychologickou konzultaci a stabilizační pomoc v krizové situaci. Klientky pobytového programu, případně jejich děti, mohou využívat právní konzultace zaměřené na trestní a rodinné právo, zastupování při soudním jednání, psychologickou pomoc formou individuálních sezení i skupinové terapie, sociální poradenství, též zajištění doprovodu sociální pracovnicí k soudnímu jednání, lékařskému ošetření a podobně.

Program tak podporuje sebevědomí a samostatnost klientek, nabízí nácvik komunikačních dovedností s možností metody videotréninku a je možné zprostředkování kontaktu a spolupráce s institucemi státního i nestátního sektoru - orgány sociálně-právní ochrany dětí, policií a podobně. Doplňková pomoc zahrnuje materiální výpomoc ze šatníku, zprostředkování volnočasových aktivit v rámci i mimo zařízení, možnost výuky a práce na PC s přístupem k internetu a jedenkrát týdně kroužek pro děti.

Zařízení Helena funguje celoročně, k dispozici je pět pokojů pro klienty s kapacitou deseti lůžek.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.