feminismus.czČlánky › Promítání filmu Jitky Rudolfové: Lucie už je v posteli

Promítání filmu Jitky Rudolfové: Lucie už je v posteli

2. říjen 2006  | Gender Studies, o.p.s.
Promítání filmu Jitky Rudolfové: Lucie už je v posteli
Gender Studies, o.p.s. vás zve na promítání filmu Jitky Rudolfové Lucie už je v posteli, které se bude konat 4.10. od 19.00 ve Velkém sále Městské knihovny v Praze. Následující besedu s režisérkou bude moderovat filmová kritička Sylva Poláková. Film je dokumentárním portrétem mladé ženy, která se snaží najít a definovat některé otázky týkající se jejího nevyrovnaného manželství.

Středy s gender: "…očima žen"
PODZIM 2006

středa 4.10.2006 od 19.00
Jitka Rudolfová: Lucie už je v posteli

Dokumentární portrét mladé ženy, která se snaží najít a definovat některé otázky týkající se jejího nevyrovnaného manželství. Film stylově expresivní metodou proniká až do velice intimních oblastí manželského soužití. I přesto, že se vše týká jednoho konkrétního případu, daří se hlavní představitelce přesně vystihnout a pojmenovat momenty, které jsou vlastní většině manželských vztahů, zároveň tak odhaluje nefunkčnost obecně vžitých partnerských modelů, kde chybí vzájemná úcta a tolerance. Luciina cesta vede od kariéry modelky přes vystudovanou dokumentaristku, zatím nedostudovanou zdravotnici po člověka věřícího a manželku čekající druhé dítě.

Besedu s režisérkou Jitkou Rudolfovou bude moderovat filmová kritička Sylva Poláková.
Cyklus vznikl ve spolupráci s Lidovou univerzitou a za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.
Filmové projekce s besedou se konají vždy ve středu od 19 hod. ve Velkém sále Městské knihovny v Praze, Mariánské nám 1., Praha 1.
Vstupné 40 Kč.

Více informací: alexandra.jachanova@genderstudies.cz

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.