feminismus.czČlánky › Rovné příležitosti žen a mužů v telekomunikačních firmách

Rovné příležitosti žen a mužů v telekomunikačních firmách

Právě vyšlo únorové číslo Zpravodaje Rovné příležitosti do firem. Toto číslo zpravodaje je zaměřeno na rovné příležitosti žen a mužů ve firmách poskytujících telekomunikační služby. Není to ovšem jediné téma, o kterém se ve zpravodaji dočtete. Nabízíme Vám rozhovor s Martinem Moelholmem, projektovým manažerem dánského projektu VACUUM, který je partnerským projektem projektu Půl na půl - rovné příležitosti žen a mužů, který koordinuje Gender Studies, o.p.s. Ano, všimli jste si dobře, náš EQUAL projekt má nové jméno, to staré bylo moc dlouhé.

Únorové číslo zpravodaje je zaměřeno na rovné příležitosti žen a mužů ve firmách poskytujících telekomunikační služby. Není to ovšem jediné téma, o kterém se ve zpravodaji dočtete. Nabízíme Vám rozhovor s Martinem Moelholmem, projektovým manažerem dánského projektu VACUUM, který je partnerským projektem projektu Půl na půl - rovné příležitosti žen a mužů, který koordinuje Gender Studies, o.p.s. Ano, všimli jste si dobře, náš EQUAL projekt má nové jméno, to staré bylo moc dlouhé.

Kateřina Machovcová představí výsledky výzkumu Personální management a rovné příležitosti žen a mužů: slaďování rodičovství a zaměstnání v praxi. Tento příspěvek Vás naladí na příští měsíc, kdy bude zpravodaj věnován rodičovství. Určitě si najděte chvilku na přečtení rozhovoru s představiteli a představitelkami společnosti AirProducts, kteří se v České republice sešli na mezinárodním výcviku pro trenéry diverzity, a rozhovoru s Jennifer Trelewicz, jednou z top-manažerek mateřské společnosti IBM.

Rovné příležitosti v telekomunikačních firmách v ČR

Jak jistě víte, hlavní společnosti zajišťující telekomunikační služby v České republice jsou čtyři: Český Telecom, Eurotel, T-Mobile a Oskar Vodafone. Ve zpravodaji se dozvíte, jak se rovným příležitostem pro ženy a muže věnují v Českém Telecomu a Oskaru Vodafone. Jak je to s rovnými příležitostmi v Eurotelu se nám nepodařilo zjistit, protože nám firma neposkytla informace. V T-Mobile zastupují ženy 44% zaměstnanců, v top-managementu mají jednu ženu z celkových sedmi pozic a čtyři ženy jsou na úrovni ředitelek z celkových 38. Posouzení, jestli je to dostatek či ne nechám na Vás. Mne ovšem na společnosti T-Mobile zklamalo, že když si otevřete jejich internetové stránky "usměje" se na Vás upoutávka "Zvolte miss mokré tričko!" Podívejte se sami, můžete třeba i hlasovat.

Na závěr jedna dobrá zprava: Michelle Bachelet, členka dosavadní vládní koalice sociálnědemokratických stran, se stala první prezidentkou v historii Chile. Po Finsku, Filipínách a Libérii je to čtvrtá země s ženou prezidentkou. Berme to jako výzvu pro Českou republiku.

Zpravodaj naleznete na internetové stránce http://zpravodaj.feminismus.cz/cisla.shtml?x=1362226.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.