feminismus.czČlánky › Růžová výšivka pro Mamma HELP

Růžová výšivka pro Mamma HELP

23. listopad 2006  |  Mamma HELP
Benefiční prodej Růžové výšivky, jehož výtěžek bude použit na rozšíření sítě MAMMA HELP CENTER - poraden pro ženy s rakovinou prsu a jejich blízké – se v letošním roce koná v Brně a v Praze, a jde již o tradiční akci.

Benefiční prodej Růžové výšivky, jehož výtěžek bude použit na rozšíření sítě MAMMA HELP CENTER - poraden pro ženy s rakovinou prsu a jejich blízké – se v letošním roce koná v Brně a v Praze, a jde již o tradiční akci.

Obrázky, knižní záložky, voňavé bylinkové sáčky, jehelníčky a další předměty ozdobené křížkovou výšivkou jsou dílem pacientek, ale i mnoha neznámých sympatizantek, zdravých žen, které tak činnost sdružení Mamma HELP podporují. Růžová barva je na celém světě symbolem boje proti rakovině prsu, a proto je v každém motivu alespoň zčásti použita.

Projekt Růžová výšivka trvá už dva roky a zatím bylo tímto způsobem získáno  víc jak
150 000 korun. Letošní výtěžek by měl umožnit otevření hned dvou nových MAMMA HELP CENTER – v Plzni a ve Zlíně.

Předvánoční benefiční prodej Růžové výšivky pro Mamma HELP se koná ve středu 23. listopadu v Brně v prodejní galerii Vaňkovka (od 9.00 do 18.00) a ve středu 29. a ve čtvrtek 30. listopadu v pasáži Paláce ROKOKO na Václavském náměstí v Praze (10.00 – 18.00).

V obou městech mammahelpkám s prodejem pomohou známé tváře: Veronika Freimanová, Vladimír Čech, Zdeněk Žák, Vlasta Žehrová, Stanislava Jachnická, Jan Grygar, Martin Sláma, Štěpánka Duchková a další.

Mamma HELP, sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu je celostátní pacientskou organizací, která se stará o ženy bojující s touto nemocí i jejich blízké. Bezplatnou pomoc poskytuje veřejnosti ve svých centrech v Praze, Brně, Hradci Králové, Přerově a brzy již i  v Plzni a ve Zlíně. Kontakty najdete na www.mammahelp.cz a také na bezplatné lince AVON proti rakovině prsu 800180 880, jejíž provoz zajišťuje pražské MAMMA HELP CENTRUM.

Kontaktní osoby:
Jana Zrnečková, MHC Brno, Nerudova 7, tel: 549 216 595, 605 118 735. e-mail: brno@mammahelp.cz
Hana Jírovcová, MHC Praha: U Vinohradské nemocnice 4, tel:272 731 000, 605 297 245,
e-mail: praha@mammahelp.cz

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.