feminismus.czČlánky › Sněmovna dala 101 hlasů registrovanému partnerství - Tisková zpráva

Sněmovna dala 101 hlasů registrovanému partnerství - Tisková zpráva

16. březen 2006  | Redakce F.cz  |  Gay a lesbická liga
Poslanecká sněmovna PČR dnes na třetí pokus přehlasovala prezidentské veto a nechala vstoupit v platnost zákon o registrovaném partnerství. "Bylo to velmi dramatické," komentuje průběh dvakrát zpochybněného hlasování Tereza Kodíčková, mluvčí GLL [1] a dodává: "Je to chvályhodné rozhodnutí, které umožní stabilizaci rodin leseb a gayů."
Poslanecká sněmovna PČR dnes na třetí pokus přehlasovala prezidentské veto a nechala vstoupit v platnost zákon o registrovaném partnerství.

"Bylo to velmi dramatické," komentuje průběh dvakrát zpochybněného hlasování Tereza Kodíčková, mluvčí GLL [1] a dodává: "Je to chvályhodné rozhodnutí, které umožní stabilizaci rodin leseb a gayů."

"Naše první a největší poděkování bude směřovat předkladatelům zákona. Tedy těm, kteří vydrželi až do konce. Ti mají na jeho přijetí největší zásluhu, odvedli velký kus práce," říká mluvčí GLL Martin Strachoň [1]. "O tom, kdo všechno si bude chtít přičítat politické body za výsledek dnešního rozhodnutí parlamentu, bych nerad spekuloval. Za zásadní ale považuji přínos pro ty, kvůli kterým byl zákon sepsán a předložen."

Gay a lesbická liga bude nyní podporovat informovanost občanů a zejména potenciálních uživatelů zákona o jeho obsahu, o právech a povinnostech z něj vyplývajících. Bude také monitorovat aplikaci zákona v praxi a v případě zjištěných problematických situací či nedostatků bude usilovat o jejich nápravu. Nejbližším cílem GLL v dohledné době nebude uzákonění adopcí nebiologických potomků stejnopohlavními páry.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.