feminismus.czČlánky › Soutěžní projekce Femina Filmu dnes odhalí svá tajemství

Soutěžní projekce Femina Filmu dnes odhalí svá tajemství

25. říjen 2006
Po včerejším náročném zahájení 23. ročníku filmového festivalu Femina Film se dnes už od 9. hodiny uskuteční soutěžní projekce amatérského, studentského a profesionálního filmu v Biografu u Františka na Severní Terase.

Po včerejším náročném zahájení 23. ročníku filmového festivalu Femina Film se dnes už od 9. hodiny uskuteční soutěžní projekce amatérského, studentského a profesionálního filmu v Biografu u Františka na Severní Terase. Hlavním hostem bude lyžařka Květa Jeriová – Pecková. V porotě, která má za úkol nejen hodnotit soutěžní filmy, ale také třeba poradit amatérským autorkám a pomoct jim v budoucím rozvoji, usednou kameraman Svatopluk Malý, režisér Roman Vávra, režisérka Jana Tomsová nebo třeba režisérka Maria Procházková. Čestným předsedou poroty je ministr Petr Gandalovič.

Na programu dne je výstava fotografií „Neviňátka“ autorky Líby Taylor a třeba také módní přehlídka studentek FUUD UJEP Fashion Imagination. Ta se uskuteční v otevřeném prostoru obchodního domu Tesco. Ve večerních hodinách se návštěvníci festivalu mohou těšit na divadelní představení Činoherního studia „Frida K.“. Zde se v roli hosta představí režisérka představení Olga Strusková.

Ve 20 hodin proběhne ještě festivalová projekce dánského filmu „Bratři“. Film autorky Sussane Bier bude k vidění v Biografu u Františka. Poté se hosté přesunou do Informačního centra Femina Filmu v Interhotelu Bohemia, kde si všichni jistě dobře pochutnají na dobrých vínech při jejich degustaci.

Celým dnem budou doprovodným programem i soutěžními projekcemi provázet patrona Ester Kočičková a moderátor Ovar Šerif.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.