feminismus.czČlánky › Světový týden respektu k porodu

Světový týden respektu k porodu

2. květen 2007  | Gender Studies, o. p. s.
Světový týden respektu k porodu
V celé České republice budou probíhat besedy, výstavy, přednášky, setkání s novináři. Klíčovou akcí je multimediální výstava Umění porodit, která proběhne ve Veletržním paláci v Praze 7 ve dnech 7. – 13. května 2007. Bude obsahovat díla předních českých umělců inspirovaná těhotenstvím a porodem, práce dětí z výtvarné soutěže Jak přicházíme na svět a tématický doprovodný program (v jeho rámci budu mít 9.5. od 16 h workshop Cesta Ženy – tanec rodiček a Marek 11.5. od 16 h přednášku Nová doba porodní). Na konci týdne se ve stejném místě v poslední tři dny (11. – 13. května 2007) přidá veletrh BabyExpo (www.babyexpo.cz) , kde naleznete nejenom výrobky, ale i služby a informace pro těhotné ženy, mladé rodiny a jejich děti.

7. – 13. května: Světový týden respektu k porodu

V celé České republice budou probíhat besedy, výstavy, přednášky, setkání s novináři. Klíčovou akcí je multimediální výstava Umění porodit, která proběhne ve Veletržním paláci v Praze 7 ve dnech 7. – 13. května 2007. Bude obsahovat díla předních českých umělců inspirovaná těhotenstvím a porodem, práce dětí z výtvarné soutěže Jak přicházíme na svět a tématický doprovodný program (v jeho rámci budu mít 9.5. od 16 h workshop Cesta Ženy – tanec rodiček a Marek 11.5. od 16 h přednášku Nová doba porodní). Na konci týdne se ve stejném místě v poslední tři dny (11. – 13. května 2007) přidá veletrh BabyExpo (www.babyexpo.cz) , kde naleznete nejenom výrobky, ale i služby a informace pro těhotné ženy, mladé rodiny a jejich děti. V rámci bohatého doprovodného programu přednášek, programů pro školy, seminářů, ochutnávek cvičení a kurzů a promítání bude možné 10. – 12. května navštívit i části mezinárodního kongresu pro porodní asistentky Normální porod (www.normalniporod.cz), který bude probíhat tamtéž. Přehled akcí a seznam míst v ČR, kde Světový týden respektu k porodu probíhá, naleznete na webu www.respektkporodu.cz

 
9. května 2007: přednáška Vlasty Marka na téma Hudba jinak - o léčivých účincích hudby. V 19 h v refektáři Domu umění v Opavě (www.happiness.xf.cz)

 
11. května: křest nové knihy Vlasty Marka Každá maminka je Mozart – fejetony o ženách, porodech, dětech a jiném myšlení (více naleznete v příloze).

 
17. května: večerní taneční workshop Tamary v Táboře (info: regenerace@taborsko.cz)

 
23. května, 17.30 – 20.30 h: workshop Tamary Muzikoterapie pro nastávající maminky a jejich partnery v A-Centru v Praze (www.materstvi.cz)

 
24. – 27. května: workshop s indiánským šamanem Emahó v Praze (viz příloha).

A jeden červnový dárek:
12. a
13. června  od 19.30 h v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici na Starém Městě Pražském se uskuteční vůbec první české koncerty nejlepší zpěvačky manter Devy Premal a jejího partnera Mitena (www.maitrea.cz). To si rozhodně nenechte ujít! Doporučuji zakoupit lístek předem – polovina už je vyprodaná, tak si pospěšte.

 

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.