feminismus.czČlánky › Výzva ke spolupráci

Výzva ke spolupráci

6. květen 2005  | Redakce F.cz
Otevřená společnost, o.p.s. je řešitelem projektu Prolomit Vlny v rámci druhého kola Iniciativy Equal Evropského sociálního fondu. Projekt se zabývá nerovnostmi mezi ženami a muži na trhu práce a bude realizován koalicí ProEquality, jejímž cílem je vytvoření think-tanku - nezávislé platformy pro efektivní řešení problematiky genderových nerovností; platformy vytvářející, shromažďující a distribuující know-how v oblasti rovného zacházení s muži a ženami na pracovním trhu.
Otevřená společnost, o.p.s. je řešitelem projektu Prolomit Vlny v rámci druhého kola Iniciativy Equal Evropského sociálního fondu. Projekt se zabývá nerovnostmi mezi ženami a muži na trhu práce a bude realizován koalicí ProEquality, jejímž cílem je vytvoření think-tanku - nezávislé platformy pro efektivní řešení problematiky genderových nerovností; platformy vytvářející, shromažďující a distribuující know-how v oblasti rovného zacházení s muži a ženami na pracovním trhu. Think-tank koalice ProEquality má také ambice ovlivňovat veřejné mínění a formování politiky tím, že bude získávat relevantní poznatky, expertní analýzy, studie a tyto komunikovat se širokou škálou aktérů, zabývajících se danou problematikou; bude také dodávat přínosné podklady pro zpracovávání státních koncepcí, vládních nařízení či právních předpisů.

Vznikající think-tank koalice ProEquality má nyní zájem o nabídky ze stran expertů, odborné veřejnosti, studentů, neziskových organizací i ostatních zainteresovaných osob, aby vstupovali do platformy ať už jako členové či jako externí spolupracovníci, sympatizanti či přispěvatelé. Cílem je získat co nejširší pohled na problematiku genderové rovnosti a zajistit šíření myšlenky rovnosti mezi ženami a muži do celé společnosti.

V případě zájmu o informace či spolupráci kontaktujte: Ivana Střílková, koordinátorka projektu Prolomit Vlny, ivana.strilkova@osops.cz.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.