feminismus.czČlánky › Ženská práva jsou lidská práva aneb Kampak, panenko?

Ženská práva jsou lidská práva aneb Kampak, panenko?

Foto-informační výstava nejen o nejrůznějších aspektech feminismu, boji za ženská práva, rovných příležitostech či každodenních stereotypech v naší společnosti. Vernisáž proběhne ve středu 8. března v 16hod v atriu Knihovny Jiřího Mahena , kde bude k vidění do konce března. Kromě úvodního slova o organizátorech/kách, o výstavě samotné a stručně i o tématu ženských práv, bude součástí vernisáže i široká nabídka informačních materiálů k tématu, drobné občerstvení a jistě ne drobný hudební zážitek z produkce dívčího hip-hopového dua COKO WOKO.

Foto-informační výstava nejen o nejrůznějších aspektech feminismu, boji za ženská práva, rovných příležitostech či každodenních stereotypech v naší společnosti. Vernisáž proběhne ve středu 8. března (Mezinárodní den žen) v 16hod v atriu Knihovny Jiřího Mahena (KJM, Kobližná 4, Brno), kde bude k vidění do konce března.

Vernisáž bude vskutku zajímavá:

- kromě úvodního slova o organizátorech/kách, o výstavě samotné a stručně i o tématu ženských práv (což je vhodné právě u svátku MDŽ), bude součástí vernisáže i široká nabídka informačních materiálů k tématu, drobné občerstvení a jistě ne drobný hudební zážitek z produkce dívčího hip-hopového dua COKO WOKO.

Během března pak bude v Brně probíhat řada doprovodných besed k výstavě.

Za všechny jmenujme např.:

Pondělí 27.3. v 17 hod v KJM Seminář o právních aspektech a zákonných úpravách rovnosti žen a mužů v ČR a EU (zvláště s důrazem na ne/rovnost na pracovním trhu).

Úterý 28.3. v 18 hod v knihkupectví Spolek (Orli 22) Beseda se známou brněnskou cestovatelkou a spisovatelkou Milenou Holcovou o ženách cestovatelkách i životě domorodkyň v různých částech světa....

8.3. nás už od 14 hod můžete potkat na Kobližné ulici s infostánkem a letáčky, které budou obsahovat pozvánku na výstavu, výčet všech doprovodných akcí i stručný text o MDŽ, který bychom rozhodně neměli házet do starého "komunistického" železa jako nevýznamný svátek...

Kompletní program doprovodných akcí vč. pozvánky na vernisáž a podrobnější informace k výstavě naleznete od pondělka příštího týdne na http://zenskaprava.ecn.cz.

Plakát k vernisáži si můžete stáhnout ve formátu JPG či PDF.

Přijměte naše pozvaní, těšíme se s vámi na viděnou.

NESEHNUTÍ Brno


Údolní 44, 602 00 Brno
tel./fax: 543 245 342
e-mail: brno@nesehnuti.cz, zenskaprava@seznam.cz
www.nesehnuti.cz, http://zenskaprava.ecn.cz

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.